måndag 13 februari 2012

Babyrum

Nu väntar vi på den lilles ankomst och barnrummet är klart. Från början var barnrummet tänkt som ett privat badrum för maken och mig, men vi fick tänka om. Rummet är litet, ca 10 kvm stort med två fönster och två dörrar. Ena dörren går direkt in till vårt sovrum och den andra ut i hallen. Vi gjorde det enkelt för oss och målade rummet vitt. Golvet funderade vi mycket över. Vi har ju själva lagt fiskbensparkett i ovanvåningen, läs mer om detta här


Eftersom jag är gravid och maken lätt traumatiserad efter att ha lagt ca 80 kvm fiskbensparkett på ovanvåningen stod det snabbt klart att lägga själv inte var ett ett alternativ. Vi tittade på olika alternativ på golv men inget föll oss riktigt i smaken. Har man fiskbensparkett i huvudet så har man......


Tillslut beslöt vi att ända gå på fiskbensparkett men att låta golvläggaren göra jobbet. Inte det billigaste alternativet men inte tokdyrt med tanke på att ROT och att rummet är så litet. Hoppas lilleman uppskattar det, jag kommer i alla fall göra det.


11 kommentarer:

Helene sa...

Den kommer han säkert :-)
Vet ni att det är en han?

Kul att höra av dig :-)

Kram Helene

Susie sa...

Tjusigt golv!! Ni gjorde rätt som valde fiskben nu när ni redan kämpat så med resten av golven.

Lycka till med bebisankomsten o allt vad det innebär.

Kram Susie

Vimsingen sa...

Jo vi vet att det är en liten pojke som ska komma.


Golvet blev bra och det är snyggt med samma golv i hela huset.

Hilla på My Woodhome sa...

Hej!
tack för kommentaren hos mig!
Vad glad jag blev!!

Vilket härligt hus ni har.
Jag tycker det är så snyggt med stenhus.
Tegel..blä, men stenhus!! Gahaa!!

Å tillökning ser jag! Vad kul!
Golvet blir kanon tycker jag.
rejält å så snyggt till ljusa väggar!
ha en fortsatt trevlig kväll!
Tjing Hilla

studio karin sa...

Vilket vackert golv! Kul att någon lägger ner tid energi (och budget..) på fiskbensparkett nuförtiden, det är ju så vackert. Och i ett hus som ert ska det va ska det va :) Spännande med bebbe ankomsten! :)
kram Karin

Ika sa...

Jamen så är det ju. Tankar om helheten och speciellt om är väldigt nöjd med ett alternativ.
Jag kan inte släppa alternativet att välja samma golv som på nedervåningen fast mörkt men ujuj vad mycket dyrare det är än budgeten.
Trevlig fredag!

Graadskan sa...

Väldigt fint golv! Klart lillkillen kommer gilla det!

Spännande med tillökning!

Kram Camilla

Susie sa...

Hej, takfönstret är till vinden då vi planerar att renovera den inom ett par år för att våra flickor ska få vars ett rum o vi en egen våning :)

Av någon anledning har byggnadsnämnden i staden beslutat att det är värre att sätta takfönster på vinden på mansardtak jämfört med standard sadeltak... i området har majoriteten av grannarna redan vindsfönster men ändå är det en diskussion i vårt fall. Hoppas kunna övertyga dock ;)

Kul att du tittar in hos mig!

Mårtensdrätt sa...

Vackert golv! Lycka till er!

Inner-Outer Beauty sa...

Vad kul att se din fina blogg, och att det kommer en bebis snart! Grattis!

Susie sa...

Hej, har bebisen kommit till er än?

Vi håller på o ska gräva ner en studsmatta o jag vill minnas att ni pratade om att göra det i samband med bygget. Grävde ni ner den? Har ni isf haft några problem typ behövt dränera gropen eller märkt att "väggarna" i gropen tenderar att erodera i regnet? Maken är orolig just för erodering men jag har inte hört att det bör vara ngt problem.

Kram Susie