onsdag 4 januari 2012

Årskrönika 2011

Skrev en lång årskrönika som bara försvann när ja la upp den. Gör nu en kortare variant med förhoppningen att jag lite senare under veckan ska kunna utveckla varje ämne lite mer i separata inlägg. 2011 känns som det gick väldigt fort. För hos har det inte hänt så stora dramatiska saker med huset som under tidigare år men mycket annat privat både positivt och negativt.

I slutet på förra året kom de och gjut trappan. Hur den såg ut innan kan du se här. Tack Helene för inspirationen!


Här syns hela huset från baksidan som det ser ut just nu. Det är mest träd och planering som har skett här. Baksidan väntar på att grusgång, uteplats och rabatter ska bli färdiga. Under 2011 har vi och planterat 11 träd och lite buskar.

Inomhus har vi påbörjat färdigställandet av två rum, ett bäbisrum och ett arbetsrum. Bilder kommer senare med funderingar kring möblering och sånt. Hela huset har nu i princip lister. Ett lyft för huset kan man lugnt säga. Nedan bild på dörr och lister i det blivande barnrummet.

I köket har vi också tagit ett steg framåt Mer om hur köket såg ut tidigare här. Det vi har gjort är att bygga en mobil köksö samt måla luckorna och satt nya hantag. Bytte golv gjorde vi 2010.Återstår lite fix och trix samt nytt kakel och nya bänkskivor.


Med förhoppning om ett fantastiskt 2012!

4 kommentarer:

Helene sa...

Vad fint det blir!

Entrétrappan blev så mycket bättre.
Använde ni hammarlack eller?

Ja, mycket planteringar blir det.

Läser trädgårdstidningar, böcker och surfar på nätet för att komma vidare med min trädgård.
Glad att jag fick hjälp att bli färdig med etapp ett i somras.

Kram Helene

Ika sa...

Ååå vad roligt att få se lite bilder från huset. Tror aldrig jag sett baksidan innan. Jätte fin ytterdörr! Hoppas det kommer mer av detta.

Jessica sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Jessica sa...

Hej Vilma!
Vad glad jag blev när jag precis råkade snubbla över din blogg om ert hus! Det ser ut som att ni tagit ett 70-talshus och helt förvandlat det till något som liknar ett 30-talshus..?! Det ser helt fantastiskt ut! :)
Jag har själv ett 70-talshus och vill göra samma förvandling. Får man fråga hur mycket själva huset har kostat er att göra om? (Om man bortser från innandömet.)
Jag vill veta om det ens är ekonomiskt möjligt för mig.
Hade varit jättetacksam för svar!
Fortsatt lycka till med huset!
Vänliga hälsningar Jessica