måndag 31 augusti 2015

Orangeriet


Jag tycker det är ett så vackert ord. Fast det vi ska bygga är ett växthus som vi ska använda som uterum. Det ska stå på baksidan och förhoppningsvis förlänga sommaren.  Placeringen är given. Vi har idag en uteplats här som vi sällan använder. Det finns dock två problem. Vi behöver två grannars godkännande då vi vill sätta den lite närmare tomtgränsen en 4,5 m. Ena grannen har vi närmat oss med en förfrågan men den andra har ännu inte flytta in så där får vi ge oss till tåls.

Vi har varit och titta på färdiga växthus/uterum/orangeri. Vi har börjat kolla upp att rita själv men just nu lutar det åt ett färdigt. Tyvärr har den företag vi är mest intresserad av Classicum varit extremt dåliga försäljare. Vi har både varit på deras stora utställning i Skåne och i Stockholm och blivit lika nonchalant bemöta. De var inte intresserade av att visa eller förklara utan hänvisade till katalogen. Priset kunde vi också titta i katalogen. Trist. Villab garden har vi också besök och där var de trevligare men hade kanske inte exakt vad vi sökte. Så vi tittar vidare fast vi vet vad vi vill ha.

lördag 29 augusti 2015

Vara nya projekt


Förutom allt små fix som är kvar från den tidige utbyggnaden (hur lång tid kan det ta att få lister i sista rummet? Svar flera år), så planerar vi nu tre nya projekt. 

Lite har vi lärt oss sedan sist så vi kommer nog dela upp det i etapper. Det handlar mest att när man sätter i gång så är det väldigt många beslut som ska tas i en rasande fart och det blir lätt att tappa kontrollen med många lösa trådar i luften.
Vi bygger inte själva utan kommer ta in hantverkare. Genom åren har vi avverkat många hantverkare, en del är vi nöjda med och kan tänka oss att arbeta med igen en del måste vi söka nya.

De projekt vi vill göra är:
Bygga ett orangeri, Ett växthus att umgås i med lite växter i. Mer detaljer senare.
Ett fristående garage, mer detaljer senare
I det nuvarande garaget i källaren göra ett spa med spabad, bastu och lite relax.

Men vi börjar nog med orangeriet.