tisdag 15 mars 2011

Det droppar från taket inomhus…

Och det känns inte som ett bra tecken. För en vecka sedan konstaterade min man att det droppar vatten ur vårt avluftningsrör i badrummet på nedervåningen. Först trodde han (jag kan för lite så jag har ingen åsikt) att det kom av kondens på vinden och täckte röret på vinden. Det slutade dock inte droppa (det är inte mycket ca en droppe i minuten) men ett mycket oroande tecken är att det droppar mer när man spolar i badrummet på ovanvånigen.

Sen har cirkusen satt igång. Vi har två byggare, en som har dragit ledningarna (men som nu hävdar att han inte gjort detta trots att det står i kontraktet) en som har byggt badrummet två försäkringsbolag som säger att detta är byggfel (men att det inte ingår i försäkringen) och att byggarna vem som nu har åstadkommit den läckande ledningen ska åtgärda det hela.

Så nu är badrummet på ovanvåningen stängt och vi måste riva upp taket i badrummet på undervåningen för att leta läcka. Eventuellt får vi stämma den byggfirma som orsakat läckan (vem de nu må vara). Badrumsbyggaren är mer resonligt och vill vara med när taket rivs.

Suck, inte vad man önskar sig precis.