tisdag 31 augusti 2010

Stort håll för studsmatta




Det ser ut som ett rymdskepp har landat i vår trädgård men det är bara grävis som har grävt ett hål för den nedsänkta studsmattan..... 4,2 m i diametet....


fredag 27 augusti 2010

Trädfällning

Jag ligger rejält efter med uppdateringen av vårt trädgårdsarbeten, men nu kommer det! För två veckor sedan kom trädgårdsfällaren för att fälla 15 träd.

Så här såg framsidan ut innan trädfällningen. En stor tall, två medelstora granar och en stor björk dominerade framsidan.




På baksidan hade vi en egen liten dungen med ca 10 träd som trängdes.
Och så här såg det ut på framsidan när träden fällts. Lite skillnad va?



Och baksidan. Man kan säga att baksidan känns mycket större då solen börjar titta in.




I början kändes det väldigt ovant och maken saknade framför allt tallen på framsidan, men nu har vi vant oss. Mer kommer som sagt vi har gjort en hel del i trädgården sedan dess!


fredag 13 augusti 2010

Trallvirke

Tack för alla kommentarer och synpunkter på trallvirke. Nu har vi bestämt oss. Det bli tryckimpregarat virke med brun färgton. Anledningen till valet är att vi fick ett bra pris på en lite bättre sort som inte ska ge så mycket sticker Gillar vi inte färgen kommer vi betsa/olja det nästa år. Så i helgen ska det byggas altan.
Återkommer med bilder på vår numera ganska kala trädgård.

onsdag 11 augusti 2010

Nu fälller vi!

Idag kommer trädfällarna och fäller våra 15 träd. Om allt går som det ska sak de vara klara imorgon. Jag är så spände på hur det kommer att se ut "efter" då vi har ganska många träd i vår trädgård. Uppdatering kommer under dagen!

torsdag 5 augusti 2010

Lärk eller impregnerat virke till altan golvet?

Maken jobbar på med altanen. Själv kommer jag mest med glada tillrop, följer med på de dagliga rundorna till K-rauta och drömmer om hur mysigt det ska bli att sitta på altanen. Själva altanen byggs i tryck impregnerat virke och den ursprungliga planen var att även golvet skulle vara i tryck impregnerat virke som sedan ska oljas med pigmentolja nästa år. Tanken just nu ( det kan ju ändras) är att altanräcket ska oljas med går pigmentolja för att match de gråa detaljerna på huset. Golvet var tänkt att oljas i en mörk trä nyans. Men så kom våra grannar över och de talade varm för lärk som golv. De var också fört inne på tryck impregnerat men valde lärk till slut och är mycket nöjda. Lättskött snygg och mindre risk för stickor..Lärk är dock dubbelt så dyrt. Vad säger ni ?

Några andra som byggt i lärk?

tisdag 3 augusti 2010

Att gräva ner studsmattan


Vi planerar arbetet i trädgården. Har vi tur kommer trädhuggaren denna vecka eller nästa och sedan kan grävis börja det tunga arbetet med att ta bort alla rötter och iordningställa marken. En sak som vi vill göra är att gräva ner studsmattan. Barnen älska studsmattor men de är ganska stora och otympliga. Men man kan gräva ner den. Det jag håller på att ta reda på är om hållet behöver dräneras och hur man rengör under studsmattan .Vill inte ha en hög med löv som multnar och en massa ohyra. Så här gör man enligt studsexpessen när man gräver ner studsmattan. Här kan du också få bilder på hus man gör.


Gräv ner din studsmatta

Du kan enkelt gräva ner våra runda mattor så de endast blir 3-4 dm höga. 1. Gräv en grop2. Montera studsmattan utan den övre bensektionen och placera mattan ovanför gropen.3. Kontrollera att det är 90 cm mellan mitten på hoppduken och botten på hålet.

Ser väl inte så svårt ut, framför allt inte om man har en grävmaskin?