torsdag 25 februari 2010

Termografering

I dag har vi gjort en termografering av vårt hus. Det innebär att det kom en energiexpert med en värmekamra och gick runt i huset och såg om isoleringen är bra och var det läcker ut värme eller rättare sagt in kalllyft.

Man kan säga att den bekräftade det vi redan vet det läcker in kalluft mellan golv och vägg på långsidorna av huset, men det känns bättre att kunna sticka en tydlig bildhög i handen på byggare och besiktningsman i nästa vecka då vi har slutbesiktning än att beskriva en känsla av att det drar in.
På den positiva sidan finns att vi har inga läckor vid fönster och i taket, vilket energiexperten sa var mycket vanligt. Det andra positiva är att vi har en firma vi forfarande kan prata med. Annars brukar energiexperten komma in två år senare när firman som byggt det har konkat. På det hela en bra genomgång av huset och många bra energitips.
Bilder kommer i morgon.

onsdag 24 februari 2010

Andras bra idéer

Det som är bra med att blogga är att man får så mycket inspiration från andra bloggar. Vi håller på att fundera på inredning i badrummen på ovanvåningen (inget projekt som kommer att påbörjas innan köket är klart). Jag skulle vilja ha cement golv från Marrakechtdesign , men det tycker maken är fult. Han vill ha ett praktiskt golv som är behandlat för att i princip vara halkfritt. Jag skulle väl inte gå så långt att jag skulle säga att vi hamnat i gräll men vi har klart helt olika idéer om hur golvet ska se ut.I helgen satt jag och surfade runt och kom till Leenas blogg där hon visade bilder på sitt fina golv. Jag visade maken.

Maken: Har de parkett i badrummet?

Jag: Nej det är en matta.

Maken: Vad snyggt, det ser ju ut som rikligt trä golv.

Jag: Gillar du det?

Maken: Ja det ser bra ut och matta är billigare och mindre halkrisk.

Bild lånad från Leena
Jippi! Nu har vi ett gemensamt förslag att gå vidare med och titta närmare på. Vi börjar därmed ta oss ur den byggdepression vi varit i de sista månaderna, då varje beslut om bygget har varit en plåga. Hoppas det fortsätter, så kanske vi innan sommar kan få upp gardiner i sovrumment. Visserligen är det fortfarande vinter och kallt men man börjar verkligen märka att det är ljusare på mornarna och därmed behöver vi gardiner gärna bums.


fredag 19 februari 2010

Slutbesiktning bokad och elekrikerförhandling

Inte mycket händer på byggfronten. Vi är helt slut av att dra runt på barn, hem och där till alla förkylningar. Men nu har vi bokat slutbesiktning av påbyggnaden till i början av mars. Skönt att få ett avslut, även om jag tror att själva besiktningen kommer sluta med en åtgärnslista till byggaren att få ordning på isoleringen och lite andra små skavanker.



Vi harvar på med elektriker, ingen deal klar där än. Vårt bud är att vi lämnar tillbaka alla prylar som vi anser att han vill ha ocker priser för och han kunde tänka sig att ge en rabatt på ett par tusen. Så vi stå ca 15000 kr från varandra.



Om vi orkar ska vi nästa helg ta tag i att börja riva väggar i köket. Men detta under förutsättning att vi är helt friska, vilket känns som en utopi.

lördag 13 februari 2010

Köksrenovering påbörjad

Vår köksrenovering har så sakta påbörjats. Förra helgen tog vi ner köksskåp som sitter på den väggen som ska rivas och i veckan har den sista balken som ska stödja ovanvåningen kommit upp. Om vi inte vore så trötta hade vi nog i helgen börjat riva väggen, men vi har helt enkelt inte orkat. Jag och maken har lovat varan att inte forsera renoveringen av köket då vi forfarande är rätt trötta efter sommaren och höstens påbyggnad. Målet är att vara klar med köket till sommaren. Diapol har varit här och mätt köket för köksbänkarna. Verkar juste än så länge. Bra pris och en leveranstid på 2 veckor. Men än så länge är det inte aktuellt med en beställning.