onsdag 27 maj 2009

Fort, fort, fort

Allt går fort nu. Papper ska hit, försäkringar tecknas. Alltid saknas det något papper. Vår arkitekt är vi lite sura på då han dragit alldeles för länge på konstruktionsritningarna så nu börjar det bli panik. Men maken piskar på honom. Byggaren var hos oss igår. Byggsamråd bokat 23 , byggstart v 24…. Det är ju inom två veckor! Färdig tror han sig vara i början augusti, senast sista augusti enligt kontraktet. Och mitt i allt detta har maken och jag ganska tunga arbetsveckor fram för oss och alla aktiviteter i skolan som sker. Hu det är bara att kavla upp armarna och gräva i pappershögarna.

fredag 22 maj 2009

Tack för tipsen!

Tack för alla tips om smeder! Jag ska följa upp dem i nästa vecka. Har ni bilder på snygga franska balkonger tar jag gärna emot tips om dessa också. Återkommer med mina egna idéer och bilder.

onsdag 20 maj 2009

Smed sökes!

Efter att fönster och dörr är beställda kommer vi nu fram till att vi måste fixa räcket till våra två franska balkongerna. Vi har ju redan från första början vetat att vi ska ha två franska balkonger med någon form att balkongräcke i smide. Men nu måste detta bli mer konkret än så. Vi måste få tag i någon som gör sådan räcken. En smed troligtvis.
Har surfat runt på nätet med ganska magert resultat. Verkar inte som om smeder gör så värt mycket reklam för sig. Ska från en av grannarna som beställde en järngrind förra året om de har någon att rekommendera. Vår byggare är bortres denna vecka så honom kan vi inte fråga. Så snälla om det är någon som har något bra tips i denna fråga, lämna en kommentar!


Annars får ni ha en trevlig helg!

tisdag 19 maj 2009

Dörr beställd

Nu har vi beställt dörren. 37 % fick vi ner priset med lågkonjuktur och lite personliga kontakter. Ingen billig dörr, men ack snygg. Jag längtar tills den är vår!

Bovalls dörrar

Vi har bestämt oss för att köpa Bovalls dörr Lindö. Den är så snygg. Tyvärr inte billig men det är ju ett genuint handverk och det känns var vi varit och klappat på dörren i affären. Vi ska se om svärfar kan med sina kontakter få ner priset något. Materialet ska vara teak eller som vi blivit varnade för ek då det tydligen lät blir mögel på ekdörrar.


fredag 15 maj 2009

Fönster beställda!


Vi har beställt fönster. Det blev SP fönster. Anledning till av vi valde SP fönster var att de har ett fönster som är väldigt likt det fönster vi har idag samt att vi hittat en Internetbaserad firma som kunde ge ett bra pris.
Ska bli spännande att se hur det fungerar men hitills har de varit snabba kunniga och hjälpsamma. Vi var i kontakt med byggahemma.se och när jag pratade med dem i telefon var de hjälpsamma. Men när jag mallade dem för att få en offert så hänvisade de till deras hemsida. Inte så kul för mig som har en del specialmått. Nu säljer de allmogefönster så det går inte riktigt att jämföra men de låg 30% högre i pris.
Byggma som ligger nära som skulle skicka en offer i början av veckan men har inte hört av sig. Trist, de verkar annars så trevlig och hjälpsamma.
Leverans vecka 26-27 är det sagt. Nu ska vi ta tag i dörrbeställningen!

Full fart framåt

Nu är precis alla papper klara. Så skönt. Nu blir det 100% fart framåt. Ikväll ska vi fira med champagne innan vi i helgen ska hyra ett shuregard förråd och flytta alla saker vi har lagrar i garaget. Detta för att sedan kunna använda garaget till lagringsplats mm.

onsdag 13 maj 2009

Zlatans hus

Zlatans hus är nu färdigrenoverat kan man läsa i sydsvenskan. Malmös dyraste hus som förutom köpesumman på 30 miljoner har renoverats för 20 miljoner. Tyvärr lär vi inte få se några interiörbilder då Zlatan inte brukar visa upp sina hem. Annars hade det ju varit spännande. Dock tror många att denna byggnad som ligger vackert vid stranden kommer att locka många turister. Kan faktiskt själv tänka mig att gå förbi när jag är i Malmö

måndag 11 maj 2009

En sån måste vi ha!


Min man irriterar sig jämt på blöta disktrasor och han har försökt att sätta upp en krok med sugpropp ovanför diskbänken för att kunna ha disktrasan på. Tyvärr ramlar sugproppen bara ner hela tiden och blir ytterligare ett irritationsmoment. Men nu har företaget Magisso tagit fram en ultimata lösningen. Iden bygger på två magneter som fästs på vardera sidan av diskhon (utan för och innanför antar jag). Disktrasa är dold för blickarna, men finns ändå nära till hands när man behöver den. Vi måste ju bara ha en sådan!



lördag 9 maj 2009

Massor om trappor

Vi har ju de senast månaderna snurrat en hel del kring trappans placering och utformning. För alla trappintresserade ( och även inredningsintresserade) rekommenderar jag en blogg, Designing your dream home som bland annat har ett par fantastiska inlägg om trappor. Vad man bör tänka på och misstag man bör undvika

fredag 8 maj 2009

Tjusiga franska balkonger


Det är mycket som ska planeras nu. En av dem som ligger i pipeline är räcke till de franska balkongerna. Vi måste hitta en smed som gör sånt. Men först ska fönsterbeställningen bli klar.
Denna fina franska balkong sitter på ett Karlssonhus.

torsdag 7 maj 2009

Väderkollision

För vårt bygges skull skulle jag önska;

juni: fint väder de tre första veckorna därefter dåligt

juli. dåligt väder, dock inte ösregn

augusti: fin väder

Detta för att då kan byggarna sätta på tak i juni och sedan i juli göra klart invändigt (så att vi kan ta vid) för att i augusti göra klart utvändigt (och vi kan jobba på invändigt, hur kul nu det är i strålande sol!??).
Tyvärr har vi semester i juli så väderönskemålet för bygget och semester krockar (vi vill ju ha sol på semestern). Men det måste ju betyda att oavsett regn eller sol i jul har vi fått som vi vill, eller…?

tisdag 5 maj 2009

Byggnervositet

Vi börjar nog få lite byggnerver. Det är så mycket papper som ska hit och dit. Imorgon går bygganmälan in och vi kan boka tid för byggsamråd. Inte för att jag vet man gör på ett sådant eller vad en kvalitetsansvarig gör. Men det löser sig nog. Vad ska man ställa för frågor?

måndag 4 maj 2009

Vårtecken: Utsläppta kalvar

Våra "husdjur" på landet, kossorna med sina en månader gamla kalvar blev i går utsläppta på grönbetet. Jag vet att detta är en husblogg men jag kan inte låta bli en lite kalvbild. De är så bedårande söta.

fredag 1 maj 2009

Pyroman Vilma


Fick tyvärr inte komma fram igår. Totalt eldningsförbud råder. Och jag som hade sett fram emot en rikgt stor brasa på landet. Nu ligger höggen kvar och ser väldigt frestande ut för en liten pyroman som jag.... men nej den får vänta.